Frostskydd av rörledningar

Våra självbegränsande värmekablar utgör ett effektivt skydd för byggnadens rörledningar, även under tuffa vinter förhållanden. De är enkla att designa, samtidigt som de är energisnåla och tillförlitliga.

Självbegränsande värmekabel för rör

Det räcker många gånger inte med enbart värmeisolering utanpå vattenrör, sprinklersystem, avloppsledningar och oljerör för att ge tillräckligt skydd under vintern. Våra självbegränsande värmekabelsystem är konstruerade för att kunna skydda rörledningarna från frostsprängning och andra typer av skador som kan uppkomma under vinterhalvåret. Frost-Protection-For-Pipes.jpg

Välbeprövad och energieffektiv teknik som du kan lita på

Kärnan i ett energieffektivt system är en kombination av självbegränsande värmekabel och intelligenta reglersystem. Vi har mer än 40 års erfarenhet av att tillverka självbegränsande värmekablar. Fram till idag har mer än 20 000 kilometer av våra värmekablar installerats över hela världen.

 • våra värmekabelsystem är enkla att dimensionera och installera
 • energieffektiva och beprövade lösningar
 • lång livslängd
Vi erbjuder ett komplett system

Vår lösning består inte enbart av värmekabel utan innehåller även tillbehör och energieffektiva styrningar.

Värmekablar från nVent RAYCHEM

Vi har ett brett sortiment av självbegränsande värmekablar för frostskydd av rör. Vår värmekabel ETL kan förläggas både invändigt (max 60 m) och utvändigt på rör (max 100 m) och klarar merparten av alla frostskyddsbehov. ETL levereras i löpmeter och kan längdanpassas efter önskemål. ETL finns även tillgänglig som FrostGuard i färdiga längder med anslutningskabel och stickpropp (IP44). Värmekabel Frostop Black samt FS-produkterna klarar tuffare förutsättningar i form av rör med stor diameter och sämre isolering. Dessa produkter är endast avsedda för utvändig förläggning.

Komplett sortiment av tillbehör

såsom anslutningssatser, avslutningssatser, fästtillbehör och kopplingsdosor. Frostop Black samt FS-produkterna kan dessutom användas tillsammans med RayClic snabbkopplingssystem för enkel och tidseffektiv installation.

Styr- och reglerutrustning
 • TraceTemp Termostat med anläggningsgivare. Levereras med 3 meter givarkabel.
 • FrostGuard-ECO Stickproppstermostat med anläggningsgivare. Avsedd för ETL FrostGuard.
 • RAYSTAT-ECO-10 termostat med anläggningsgivare (PASC-kontroll).
 • SBS automatikskåpfärdigkopplade automatikskåp som innehåller huvudbrytare, jordfelsbrytare, säkringar och styrutrustning.
 • ACS-30 styrning- och övervakningssystem som kan reglera upp till 260 kretsar.

guttersystem.jpg

Självbegränsande värmekabel för frostskydd av rör – vi ger dig support hela vägen!

Våra självbegränsande frostskyddssystem för rör stöttas av hjälpmedel och tjänster som gör det enkelt för dig attlösa ditt frostskyddsbehov. Vi erbjuder dig inte bara produkter av högsta kvalitet utan även omfattande teknisk support för dina värmekabelprojekt. Vårt designverktyg TraceCalc.net underlättar planeringen genom att hjälpa dig med produktvalet .Programmet förser dig också med en förteckning över nödvändiga tillbehör, vilket säkerställer en korrekt installation.

Vi har resurser att backa upp våra kunder

 • Kompetent säljteam med hög tillgänglighet
 • Teknisk rådgivning, projektering och dimensionering
 • Offert inom 24 timmar
 • Snabba leveranser från centrallager
 • Behovsbedömning på plats
 • Produkt– och applikationsutbildning
 • Egen serviceavdelning för eftermarknaden
 • Konsultation, felsökning och reparation
 • Journummer för teknisk support, även kvällar och helger: Ring oss gärna:
  020-210 100
  Mån-Fre 6-20 / Lör-Sön 8-18
Minska energikostnaderna med upp till 80 procent

Klarar du att uppfylla hållbarhetskraven för moderna byggnader? Våra system har fokus påenergieffektivitet. Vi har energibesparande styrenheter som själv beräknar systemets optimala värmebehov med hjälp av proportionell reglering där hänsyn tas till omgivningens temperatur (PASC). När du anlitar oss kan du alltid få hjälp med att välja rätt reglerutrustning baserat på dina förutsättningar och behov.

Genom att se till att rören är ordentligt skyddade under vintern kan du minska vattenförbrukningen och på så sätt även minska din klimatpåverkan.

Vintersäkra dina rörledningar

När du använder våra nVent RAYCHEM produkter kan du känna dig trygg. Vi har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av självbegränsande värmekablar , och där över 20 000 kilometer kabel har installerats över hela världen. Några ytterligare fördelar:

 • lång livslängd Med stöd av Arrhenius-testmetod och långvarig historik
 • internationell branschcertifiering Kvalitetssystem ISO 9001 och produktcertifiering enligt IEC 62395 och EN 60800
 • heltäckande lista över olika produktcertifieringar UL, CSA, FM, BS, ÖVE, VDE, SEV, CSTB, SVGW, DVGW, CE
 • Upp till 10 års produktgaranti
Säkra självbegränsande frostskydd för rörledningar

Alla självbegränsande värmekablar från nVent RAYCHEM har en intelligent självbegränsande kärna. Värmekablarna kan korsas och överlappas vid ventiler, kranar och sprinklerhuvuden utan någon risk för överhettning. I system tillsammans med någon av våra smarta styrenheter kan du dessutom spara både energi och pengar.

Energismarta styrenheter för optimal drift

Till skillnad från en vanlig on/off-termostat som mäter omgivningens temperatur och aktiverar värmekabelsystemet till 100 procent när en specifikt angiven temperatur har nåtts, vanligen +5 °C, fungerar vår algoritm för ett proportionellt reglersystem (PASC) på så vis att den analyserar omgivningstemperaturen och hur snabbt temperaturen ändras. Baserad på denna information bestämmer den sedan en driftcykel som är så energioptimerad som möjligt .

En traditionell temperaturgivare av on/off-typ kallar också på full effekt hela tiden som omgivningstemperaturen ligger under det angivna temperaturvärdet. Vårt PASC-reglersystem är bara aktivt en bråkdel av tiden. Detta ger ytterligare besparingar utan att man behöver kompromissa på frostskyddet .

Energisnålt frostskydd av rörledningar till Arsenals nya stadion

Fotbollsklubben Arsenals stadion med plats för 60 000 åskådare i norra London behövde ett energisnålt frostskyddssystem för att skydda utsatta kallvattenledningar, huvudledningar och sprinklersystem . Våra värmekabelsystem kunde lösa arenans behov på en driftsäker och energisnål anläggning.

Tänk bara på vad som skulle kunna hända om rören tilläts frysa sönder inför en hemmamatch. Därför erfordrar projekt som detta lösningar som uppfyller kundens mycket högt ställda krav. Byggfirman Buro Happold efterfrågade ett tillförlitligt och energisnålt system som kunde:

 • Lösa behovet av frostskydd på den ansedda stadion
 • vara enkelt att installera
 • driftsäkert och energieffektivt
Energisnål reglerutrustning

Tack vare algoritmen för det proportionella reglersystemet (PASC) hos RAYSTAT-ECO-10 , sparar frostskyddsanläggningen på Arsenals fotbollsstadion mer än 50 procent av energin jämfört med traditionella lösningar som enbart regleras direkt av omgivningstemperaturen.

Snabb och enkel installation med smarta tillbehör
Med RayClic-snabbkopplingssystem fick Arsenals fotbollsstadionpålitliga anslutningar, skarvar och avslut på samtliga värmekablar. Dessa kunde dessutom installeras mycket snabbare än traditionell värmekrympsteknik. värmekablar för frostskydd FS-A/B/C-2X totalt installerades 5.500 meter av den självbegränsande värmekabeln av typen FS

Relaterade produkter

Connection and Protection